Žampionové mufiny

28. května 2018 v 21:04 | verunnka |  Obědy
a jsem tu zas konečně s nějakým receptem Smějící se

dnes to je jídlo
jak dělané do těch veder co teď máme
a je jen na vás
jestli si to dáte jako oběd třeba s novýma bramborama a nebo jen se zeleninovým slaátem

a nebo to sbaštíte třeba i jako studenou večeři

takže dnes si spolu
jak už nadpis napovídá
uklohníme žampionové mufiny
a nebudem na ně potřebovat ani deko mouky

protože právě ty samotné žampiony budou nahrazovat ten tvar mufin

a jdeme na to
potřebovat budete jen pár věcí
takže hlavně velké žampiony
vajíčko
trochu šunky / u nás to byla krůtí/
trochu smetany na vaření
nahrubo nastrouhaný sýr / u nás to byla gouda
sůl, pepř, trocha farmářského koření
jo a hermelín my dali ten se zeleným pepřem S vyplazeným jazykem


takže žampiony lence osolíte
a dáte na plátky pokrájený hermelín


na to nalijte směs z vajíčka, trošky smetany, pokrájené šunky a postrouhaného sýry ochucenou o koření, sůl a pepř



a dáme na plech s pečícím papírem péct na 180 - 190 asi na 15 - 20 minut Smějící se




a mezitím si můžete zaplavat
tak jak to dělá s oblibou naše Baruška
a už k tomu tak jako dřív ani nepotřebuje matraci Smějící se


a pak zas honem do kuchyně
odkud z trouby vyndáte tuhle dobroutu Smějící se





tak třeba zachutnají i vám

a mějte se moc hezky
a u nás dneska chvíli odpoledne pršelo a bouřilo
ale pak se zas udělalo hezky
a zas to bylo až do večera na koupání
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Aťka Aťka | 28. května 2018 v 21:33 | Reagovat

Verunko, to je super rychlé ,letní :-)
u nás už nepršelo tak deset dní a předtím jen chvilkový kroupový lijavec a předtím taky dlouho nic :-)
Baruška ví jak se osvěžit :-)
Dobrou [:tired:]

2 Jitka Jitka | Web | 29. května 2018 v 10:45 | Reagovat

Veru, to musí být dobrota, ještě se mi sbíhají sliny na kapustové karbanátky u Libušky a u tebe narazím na toto. Mám ráda jakékoliv houby a toto je přímo luxusní.
Přeji hezké lenošení na zahrádce a u bazénu. To je to nejrozumnější, co se dá v těhle vedrech dělat.
Já mám dneska volno, ale zítra jdu do práce a to mně vůbec netěší.

3 Jaruna Jaruna | 29. května 2018 v 19:05 | Reagovat

Mňam to vypadá náramně,myslím že to brzo vyzkouším. Já bych to jedla určitě teplé,protože mám ráda,když se roztíká ten hermelín.

4 IVETA IVETA | 30. května 2018 v 6:50 | Reagovat

Ahoj Verunko,supr recept ukládám si.Už jsme našli v lese první houby byla bramboračka to byla dobrota.Mějte se moc hezky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama