Krkonošská houbovo - pivní polévka

5. února 2018 v 0:03 | verunnka |  Obědy
v sobotu jsem vám ukázala tu naši houbovo pivní polévku
a dnes jsem tu teda s receptem Smějící se



potřebovat na ni budete
tak na rendlík pro čtyři normální jedlíky :

houby / my měli z mrazáku/
ale klidně je můžete nahradit i žampionama
my když jsme vloni houby neměli
tak mamina tu polívku taky vařila z žampionů

vetší cibuli
2 dcl piva / když bude černý tak lepší/
2 krajíce žítného chleba
sůl, pepř,
houbové koření

a trochu mletého kmínu
pár lžic smetany / zaleží na vás jak hustou si dáte/
kousek másla

a pár žampionů na ozdobu

na másle necháte zesklovatět pokrájenou cibuli
přidáte houby či žampiony
chvilku jako orestujete
zalijete pivem
a vodou do požadovaného množství
přidáte ten chleba
kdo chce může přidat i kousek masoxu
a vaříte do změknutí hub
pak všechno rozmixujete v rendlíku tyčovým mixerem
dochutíte solí, pepřem a houbovým kořením a ještě chvilenku povaříte
nakonec přidáte smetanu - tu už jen necháte prohřát
a můžete podávat

a zdobí se to
na trošince másla na plátky orestovanými houbami či žampiony
posypanými houbovým koření
/ to si dělá mamina sama tak, že rozmixuje usušené houby/

a pak už jen dobrou chuť S vyplazeným jazykem


a v sobotu jsme taky měli domácí croisanty S vyplazeným jazykem



a tentokrát byly plněný nutelou , mňam S vyplazeným jazykem



a to je od mě teď vše Usmívající se


a vy mějte hezké pondělí
a brzy zas ahoj

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 věrka věrka | 5. února 2018 v 9:21 | Reagovat

Zase jeden druh kerkonošského kysela. Vlastně ten chleba tam zastává roli kvásku a ještě navíc se ušetří vejce. Někdy jí určitě vyzkouším. Kroasanty jsou určitě taky dobroučký, to by měl moc rád náš Martínek, to je nutelový král. Já jsem na víkend dělala kynuté buchty s jablkovýma povidlama a jen se po nich zaprášilo. Na dnešek opět připadlo trošku sněhu ale mrzne, tak je dost zima, ale sluníčko už trochu svítí, tak za oknem je to paráda, pěkně se to blejská. Mávám od Ještědu. :-)

2 Jaruna Jaruna | 5. února 2018 v 17:43 | Reagovat

Mňam :-P to bych si s chutí dala,ale jelikož mám pořád ještě povánoční kila,tak nebude nic :-x Jdu si namazat chleba margarínem.

3 Aťka Aťka | 5. února 2018 v 20:02 | Reagovat

Veru, jelikož kyselo přímo zbožňujem, určitě i tuto polívku vyzkouším, zdá se kyselu podobná, ale třeba se mýlím :-)
vám všem pěkný večer :-)

4 MíšaZ. MíšaZ. | 5. února 2018 v 22:11 | Reagovat

Verunko,
moc tebe i rodiče zdravím...Děkuji za inspiraci k vaření. :-) Kyselo- hned vidím v duchu před sebou Krkonošské pohádky,jak Anče vaří kyselo. :-)
Pepíci jsou taky fajn.
Jo a ještě jsem chtěla napsat,že jsem moc ráda,že píšeš.Moc se vždycky těším na fotky i povídání...
           Mějte se u vás všichni moc hezky
              Míša

5 Markéta B. Markéta B. | 6. února 2018 v 0:24 | Reagovat

Verunko, po delší době se ozývám - ale sleduju vás pravidelně! :-)

Mohla bych poprosit o recept na croissanty? Nebo tu někde už je a špatně koukám?

Děkuju!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama