Pečená krkovička s fazolkami a pusinkami z bramborové kaše

8. července 2017 v 5:50 | verunnka |  Obědy

my doma chodíme nejvíc nakupovat do Billy a do Lídlu Smějící se

a v lídlu si mamina vždycky
když je teda mají
bere takové ty malé reklamní knížečky s receptama
a nedávno si vzala i ten co propagoval vepřovou krkovičku
a právě tenhle tecept co si dnes spolu uvaříme ji hned na první pohled z toho letáčku zaujal





trochu si ho po svém upravila
a tady teda je :

nejdří si připravíme maso
potředovat budete teda tu krkovici nakrájenou na plátky
a pak si do mísy dále asi 3 lžíce hrubozrné hořčice,
přikápnete olivový olej,asi 3 stroužky prolisovaného česneku a lžičku tymiánu a vše zamícháte
maso neklepete pouze opepříte a dáte do marinády
a nechíte přes noc odležet Smějící se

druhá den maso osolíte a zprudka opečete na pávni
přendáte do pekáčku
malinko podlijete
a asi 25 minut dopékáte asi n 160

a jdem na fazolky
ty si mamina kupuje zmražené v Bille a kupuje tu jejich značku ve žlutém pytlíku
a máme tu zkušenost
že jsou fakt dobrý

takže na pánvičce na troše oleje osmahnete nadrobno pokrájenou červenou cibulku
přidáte na kousky pokrájenou anglickou slaninu
a nakonec vmícháte ty fazolky
a necháte je už je prohřát
nemusí se už nijak vařit
dle chuti osolíte a máte je hotový S vyplazeným jazykem



a teď ještě ty bramborové pusinky
normálně si uděláte bramborovou kaši
jen musí být rochu hustší
dáte ji do zdobícího pytlíku
a na plech s pečícím papírem děláte ty pusinky
a ty pak dáte dopéct na 200 stupňů do trouby
na pár minut
dokud prostě nezrůžový
a to je vše

a tohle je pak výsledek
a určitě stojí za to S vyplazeným jazykem



tak ať to chutná i vám

a příště si upečeme drobenkový koláč s broskvema a rybízem S vyplazeným jazykem
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 IVETA IVETA | 8. července 2017 v 8:28 | Reagovat

Ahoj Verunko,vypadá to luxusně,recept si ukládám.Přeji krásný den.

2 věrka věrka | 8. července 2017 v 16:41 | Reagovat

Fazolky mám moc ráda a moc bych si pochutnala. Taky dělávám lecos s fazolkama, ale zatím nemám. Koukala jsem, že už pokvetou, tak se dočkám. Mám ráda i fazolkovou polévku, ale fazole, ty moc nemusím. Dneska je docela pěkně, byly jsme s dcerou a vnukem na kraji lesa a zase jsme našly trochu hub, tak si udělají br. guláš s houbama a smetanou, ten je mňam. Já jsem si tentokrát nic nevzala a nechala jsem to všechno mladým, aby měli pěkně vońavý gulášek. Včera u nás tak moc zase nepršelo, ani bouřka neřádila moc, ale šlo to všechno okolo nás, někde, myslím v Hrádku padaly kroupy, u nás jen tak normálně zapršelo, ale byla jsem ráda, nemusela jsem zalévat. Mějte se u vás hezky a mávám od Ještědu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama