švestková omáčka s uzeným masem a bramborovýma špalíčkama

29. března 2017 v 6:51 | verunnka |  Obědy
tuhle omáčku jsem vám slíbila už někdy v zimě
já vím Překvapený

tak snad s ní nepohrdnete ani teď

my ji máme hodně rádi
a je to zas úplně něco jiného
ale moc dobréhoS vyplazeným jazykem

máme od maminy
až přijde čas
slíbenou i tu pověstnou šípkovou
tak i na ni se moc těším
jen toho divočáka k ní nebudu muset
to bych fakt asi nedala
a teď jdeme na tu švestkovou
mňam


potřebovat na ni budete

uzené maso
švestkový povidla - asi 3 lžíce
červený víno - asi decku
med -asi 2 lžíce
špetku mletýho hřebíčku
půl malé lžičky mleté skořice
a máslo a mouku na jíšku
a sůl dle chuti
kdo chce může ještě přidat trochu citronové šťávy



a jdeme vařit
nejdřív si uvaříme uzené maso
pak maso vyndáme
a přidáme vše ostatní
chvíli povaříme
a nakonec zahustíme jíškou
ještě chvíli provaříme
a je to Smějící se



takže dobrou chuť a třeba zachutná i vám
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 IVETA IVETA | 29. března 2017 v 7:23 | Reagovat

Ahoj Verunko,další skvělý recept,švestkovou omáčku jsem ještě nikdy nedělala,takže brzo vyzkouším.Přeji krásný sluníčkový den.

2 Libby Libby | E-mail | Web | 29. března 2017 v 8:10 | Reagovat

Very, tak jsem se dočkala, ještě koupit povidla a jdu na to :-) Krásný den přeju u nás je nádherně sluníčkově, tak jako včera :-D

3 Alča Alča | 29. března 2017 v 8:11 | Reagovat

Ahoj Verunko, výborný receptík :-) švestkovou omáčku máme moc rádi, dělám ji klidně i s kuřecím stehnem a je to také dobrota :-P mějte se moc hezky a ahojda :-)

4 Evina Evina | E-mail | 29. března 2017 v 8:15 | Reagovat

Tak to jsem ještě nejedla.Mohla bych se o to pokusit.Výborný nápad :-)
Přeji krásný sluníčkový den :-)

5 Miluše Miluše | 29. března 2017 v 9:34 | Reagovat

Ahoj Veru, dík za recept :-) Já jsem loni dělala švestkovou omáčku ke grilovanému masu. Byl to spíš takový dip, který se zavařoval. Ve sklepě mám ještě jednu sklínku. Takže doufám, že švestičky z naší zahrádky letos budou :-D Krásný den a zatím paaaa

6 Boža zo Slovenska Boža zo Slovenska | 29. března 2017 v 16:27 | Reagovat

Verunka,tak to môže byt dobrota! Ešte nikdy som takéto niečo nejedla ale raz vyskúšam,recept opisujem.Zase si ma milo prekvapila,ďakujem :-)

7 Very Very | 29. března 2017 v 16:48 | Reagovat

moc vám děkuju a my už jsme dnes doma, venku je šeredně a fičí a tak jsme to zapíchli dřív jak včera :-)

8 Boža zo Slovenska Boža zo Slovenska | 29. března 2017 v 17:15 | Reagovat

Doobeda bolo u nás krásne ale teraz tiež začal fúkať vietor a zbiehajú sa mraky. :-(

9 Zuzana Zuzana | 29. března 2017 v 21:19 | Reagovat

Ahoj Verunko, tohle jídlo máme rádi, jenom říkáme povidlová omáčka:-) - už jsem ji dělala i z kompotovaných švestek ve vlastní šťávě (když jsem neměla povidla) a byla také dobrá:-) Víno do ní nedávám, už jsem ji jedla  i s přidanými rozinkami nebo plátky mandlí /v restauraci/ a také byla chutnala:-) Už jsme ji dlouho neměli, tak pokud koupím uzené, bylo by to dobrý tip na oběd. Zdravím a mávám do hor. ahoj Zuzana

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama