Zapečené gnochi s kuřecím masem a žampiony

25. února 2017 v 16:36 | verunnka |  Obědy
tak tuhle kombinaci mám hodně ráda

mám totiž ráda jak gnochi
tak i zapečená jídla
a tady to je obojí pěkně do kupy
a tak to je vždy potešení pro moje chuťové buňky




a na kolik to je náročné jídlo záleží jen na vás
když si gnochi koupíte hotové
tak uvařeno máte za chvilku a není to ani trošku náročné

mamina se gnochi vaří doma svoje
a tak nám teda to vaření trvá o to dýl

no a potřebovat budete :

gnochi
kuřecí maso
žampiony
plátkový uzený sýr
kelímek smetany na vaření
strouhaný parmazán
olivový olej
houbové koření
směs koření na gyros
sůl a pepř

na pávni si na olivovém oleji osmahnete do měkka kuřecí maso pokrájené na kousky
maso osolíte opepříte a dáte i to koření na gyros
pak přidáte pokrájené žampiony
a chvíli společně ještě doděláte

do pekáčku kápnete trochu olivového oleje
přidáte gnochi
směs žampionů s masem
přidáte i na kousky pokrájený uzený sýr
vše zamícháte
a zalijete smetanou ve které jste rozmíchali trochu soli a asi lžíci houbového koření
a dáte do vyhřáté trouby asi na 180 zapékat

asi po 20 minutách posypete povrch strouhaným parmazánem
a zvýšíte troubu na 200 a necháte to na povrchu pěkně zapéct

ale určitě to hlídejte
ten sýt se dělá dost rychle
tak aby jste si to nespálili


tak třeba zachutná i vám
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Aťka Aťka | 25. února 2017 v 17:56 | Reagovat

Veru, to vypadá náramně dobře :-P taky dělám gnochi doma, i v bezlepkové variantě, určitě váš recept vyzkouším :-) pěkný večer a dobrou noc :-)

2 věrka věrka | 25. února 2017 v 18:11 | Reagovat

No, to by mě taky chutnalo. Já nakonec nic na večer dělat nebudu, protože jsem zbaštila kde co. Ale brambory mám uvařený, uzený mě tu voní a sýr je v lednici, tak to bude zítra raz dva. Na pekáči mám ještě zbytek šťávy od vepřového, tak to bude bašta. Před chvílí se u nás snesla volavka u potoka, ona sem lítává a nejenom sem, na ryby do potoka. Je celou zimu někde u Frýdlantu a to už jsme jí vídali i minulou zimu, ale to bylo dost teplo, letos to měla asi krušnější. Zdravím od Ještědu. :-)

3 Naďa Naďa | 25. února 2017 v 18:13 | Reagovat

No jo. Jak vidím jídlo, hned pookřeju. Recept bude určitě vynikající. Máme rádi zapečené věci. Mnohem více, než omáčky. I smažené. I když to není zrovna nejzdravější. Ale co :-). Ukládám a vyzkouším. Veru, to mi připomíná. Nemohla by jsi sem hodit, až budeš mít náladu recept na ten zapečený květák? Ten by mě hodně zajímal. Přeji krásný večer.

4 IVETA IVETA | 25. února 2017 v 18:30 | Reagovat

Ahoj Verunko,recept vypadá dobře určitě vyzkouším a gnochi k tomu budou taky určitě domácí co jde dělám si sama.My zítra budem mít kotlety plněné nivou,bramborovou kaši a zelný salát už se na to moc těším já tak ráda jím.Přeji krásný večer.

5 Alča Alča | 25. února 2017 v 18:32 | Reagovat

No, Veru, to musela být dobrota :-P všechno co tam je máme rádi, ale přiznávám, že neumím ty gnochi sice jsem je zkoušela jen jednou, ale nějak se mi rozvařily, asi dělám něco špatně :-( ale zkusím je znovu ;-) mějte doma pěkný večer a ahojda :-)

6 Jindra Jindra | 27. února 2017 v 19:51 | Reagovat

Velká dobrota :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama