Hermelín pečený v troubě

19. února 2017 v 12:36 | verunnka |  Malá pohoštění
taky už se těšíte na to
až letos poprvé rozpálíte venku na zahradě gril
a pochutnáte si na letošní první pečený dobrotě
jejda my taky Smějící se



a tak jsme byli moc rádi
když mamina někdy na konci podzimu
poprvé dala upéct hermelín do trouby
a ono
jo
bylo to přesně jak venku z grilu
a tak my si na téhle grilované pochoutce pochutnáváme vlastně celou zimu Smějící se



a recept na něj
tak ten je úplně jednoduchý

hermelín si koupíte přesně takový jaký máte rádi
já mám nejraději jen ten přírodní
taťka ten s pálivejma papričkama
a mamina bylinkový nebo česnekový S vyplazeným jazykem


z dvojitého alobalu si uděláte na každý hermelín takovou vyšší mističku
a na její dno dáte kousek pečícího papíru
/ pak se vám hermelín nepřichytne/

v misce si smícháte trochu olivového oleje s kořením které máte rádi
my dáváme tu směs co je přímo na grilovaný sýr
a v tom celý hermelín pěkně obalíte

a dáte do toho alobalu
a dáte péct do trouby asi na 15 - 20 minut
my pečeme nejdřív na horkovzduch na 200
a ke konci to mamina přepne na spodní troubu a horní gril
a ještě chvilinku to peče na 220

upečené to je
že když ten sýr zvrchu opatrně prsten zmáčknete
tak se vám pod prstem jakoby " houpe" Smějící se


a když si k němu dáte hromadu zeleniny
na sýr brusinky
a k němu na zakousnutí kus poctivého domácícho chleba
tak máte večeři
ze které
teda aspoň u nás nezbyde ani drobeček Smějící se




tak třeba takhle doma ugrilovaný zachutná i vám Smějící se

 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jindra Jindra | 19. února 2017 v 13:20 | Reagovat

Verunko, sliny mi tečou :-)

2 Very Very | 19. února 2017 v 13:41 | Reagovat

Jindřiško ahoj,
jsme na tom podobně, taky jak to vidím, tak bych si ho dneska dala :-D
měj se moc hezky :-)

3 věrka věrka | 19. února 2017 v 14:24 | Reagovat

Taková bašta ve chvíli, kdy je čas tak akorát zase něco spolknout, tak to je úplně nejlepší. To jsem přišla úplně akorát, abych zase šla něco vymetat a zbaštit. To je totiž taková bašta, že bych nejraději sáhla do monitoru U nás je moc hezky i když to ráno moc nevypadalo. Jizerská 50 se jim  po několika nevydařených rokách moc vyvedla. Mějte se u vás moc hezky. :-)

4 Anita Anita | E-mail | 19. února 2017 v 14:41 | Reagovat

Ahoj Verunko,mňááám,taková dobrota :-D To víš že grilujeme a taky ten hermelín i jiné dobroty :-D jééééje,jak jsi mi udělala chuť!!Very ty to dokážeš v pravou chvíli hihhihi :-D  :-D  :-D Syn koupil kotlík a na Silvestra v něm venku dělal guláš,tak ten taky byl mňamózní :-D  :-D.Už se nemůžu dočkat grilovací sezony,to bude zase fajn,pořád venku.Zima se mi táhne,nesnáším ji ??? Všechny vás moc zdravím ;-)

5 Miluše Miluše | 19. února 2017 v 14:42 | Reagovat

Ahoj Veru, tak teda mňááám!!! :-) I když tu odfukuji po nedělním obědě, tak hermelín bych zblajzla hned!! Rozhodla jsem se, že konečně začnu číst knihu, co jsem dostala k vánocům. Je nejvyšší čas :-D Tak Vám přeji pohodovou neděli a zatím paaa

6 helena cb helena cb | E-mail | 19. února 2017 v 15:46 | Reagovat

Ahoj Verunko,to jste tedy měli dobrotu,hermelín je výborný, dobře jsi poradila jak ho taky upravit.Konečně to venku začíná vypadat jako jaro,cibuloviny už začínají vystrkovat lístečky.Krásný zbytek neděle vám všem Helena CB :-)

7 Evina Evina | E-mail | 19. února 2017 v 16:27 | Reagovat

Asi to budu muset jednou ochutnat.Když naši mladí grilují,tak já jsem to nikdy nechtěla ;-) Já mám raději špekáček nad ohníčkem :-D(pěkně černý) :-D
Přeji krásný zbytek neděle :-)

8 Míša Míša | 19. února 2017 v 16:44 | Reagovat

Verunko,
hermelín miluju!I brusinky.Líbí se mi, jak to máte krásně naaranžované i s tím salátkem.Maminka vás doma pěkně rozmazluje :-).Já mám aspoň tip,na výbornou večeři.Mějte se krásně
                       Míša

9 Naďa Naďa | 19. února 2017 v 16:50 | Reagovat

Ahoj Veru, koukám, že jsi vyjarnila záhlaví. Moc hezké. Recept si ukládám.
U nás zdomácněl z vašich sýrových receptů smažák v zapékacích mističkách. Je to dobrota a hlavně rychlovka :-) .

10 IVETA IVETA | 19. února 2017 v 16:51 | Reagovat

Ahoj Verunko,ty nám,ale děláš chutě.Dnes jsme koupili špekáčky na ohýnek to ještě není tak je alspon opečem na pánvi.Moc zdravím.

11 Majka Majka | 19. února 2017 v 20:22 | Reagovat

Veru, tohle miluju, a ještě když se tam před koncem grilování přihodí troška arašídů, mňam.
krásný nedělní večer. Majka

12 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 20. února 2017 v 12:21 | Reagovat

Všechno bych to dala dohromady, teda až na ty brusinky. Vypadá to ale lahodně, mňam. :-P

13 Alča Alča | 20. února 2017 v 13:28 | Reagovat

Ahoj Verunko, taky už u nás proběhlo těšící se téma na venkovní grilování :-)a pečený hermelín máme moc rádi :-P Veru měj se moc hezky a ahojda :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama