pudinkové řezy recept

4. listopadu 2016 v 19:40 | verunnka |  Sladké Pečení
tak tenhle recept jsem sice zařadila do rubriky mamčiny recepty- sladké pečení
ale není to až tak pravda Smějící se

tenhle recept je už taky starý a pekla ho taťkova mamka vždycky před výplatou
když už neměli tolik korunek
a ona i přesto chtěla dětem na sobotu něco dobrého upéct Smějící se

my jsme ten recept vlastně doma dřív nikdy nepekli
až někdy vloni si na něj taťka vzpomněl
a po mamině ho loudil
no jenže si nepamatoval jak se dělá
a mamina ho nikdy u Jíři nejedla a tak vůbec netušila
co po ní taťka vlastně chce

úplnou náhodu pak vloni potkala jednu paní co s taťkovou mamkou spolu pracovaly
a jak tak šla řeč
tak se mamina na ten recept zeptala
jestli ho od Jíři někdy neslyšela
a víte co
ona ho znala
a tak se stalo
že recept, který možná tak na 35 let upadl v zapomnění
opět u nás doma spatřil světlo světa Smějící se

a víte co
to že je úplně jednoduchý neznamená
že není dobrý
spíš naopak
v jednoduchosti je síla
a samy poznáte
že je to moc dobrá a vlastně i levná rychlovka
jen tak třeba i pro rychlé pečení na všední den
nebo nečekanou návštěvu která má třeba za dvě hodiny přijít

tak jdeme na něj

do malé dortové formy budete potřebovat

nejdřív na piškot :
2 vejce
2 plné lžíce cukru
2 plné lžíce polohrubé mouky
2 lžíce ojele
špetku soli
a půl kávové lžičky prášku do pečiva

klasicky vyšleháte zvlášť bílky se solí
pak žloutky s cukrem a ty když jsou vyšlehané
tak ještě přidáte olej a chvíli vše ještě společně šleháte

mouku smícháte s práškem do pečiva
a pak úplně všechno smícháte dokupy a lehce umícháte nadýchané těsto
nalijete do formy s pečícím papírem
a dáte do trouby na 180 stupňů
asi tak na 10 - 15 minut / záleží na vaší troubě /upéct

a jdeme na rychlo " krém "

ze 4 dcl mléka
4 lžíc cukru
a jednoho pudinku / příchuť a druh záleží na vás/
uvaříte klasicky puding
do kterého po uvaření hned vmícháte 1/4 z klasické kostky másla
a krém je hotový

ještě takhle teplý ho nalijete na upečený a taky teplý piškot
a dáte vychladit a pak zuhnout do lednice
a to je vše Smějící se

a pak už jen nakrájíte


můžete ozdobit třeba šlehačkou a postrouhanou čokoládou
nebo kouskem ovoce
a můžete se rovnou už pustit do bašty


my už ho nijak nezdobíme
a baštíme ho tak jak byl taťka zvyklý ho jíst
když byl doma ještě malý kluk Smějící se


a tak to máme tak i trochu retro
a taťka vzpomíná jakou vždycky měli s Lenkou radost
když tuhle dobrotu dostali na talířku
a oni do té doby netušili
že jim mamka upekla právě tohle S vyplazeným jazykem



a myslím
že jako nám
tak i vám bude tahle jednoduchá dobrota moc chutnat S vyplazeným jazykem

nejhorší na tom je
zas to čekání než to vychladne
to aby to šlo pěkně krájet
kdo to má vydržet
no ale to čekání je tak asi hodinu a půl po upečení a to se teda dá
i když teda jsou to muka Úžasný

a to je vše
tak ať vám taky chutnají

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 4. listopadu 2016 v 19:51 | Reagovat

Ojelový olej nemám! ;-) :D Ten překlep se ti povedl! :-D

To jsou stejně věci, jak se zapomenuté věci dají najít! Hezký večer, Veru! :-)

2 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 4. listopadu 2016 v 19:59 | Reagovat

[1]: Hmmh, koukám, že moje slovní zásoba je opravdu bohatá - v jedné větě dvakrát slovo věci, to je výkon hodný obdivu! ;-) :D

3 IVETA IVETA | 4. listopadu 2016 v 19:59 | Reagovat

Ahoj Verunko,tak to měla maminka štěstí,že paní recept znala,opravdu vypadá  jednoduše a hlavně vypadá moc dobře určitě brzo vyzkouším.Dík za další recept.Přeji krásný večer.

4 Aťka Aťka | 4. listopadu 2016 v 20:23 | Reagovat

Teda to musí být fakt mňamka :-P
Docela často si ted dávám k večeři teplý vanilkový puding, ten já miluju :-P
Tak nevím jestli je nebudu pect hned zítra , a bude v neděli studentům do krabiček :-)

5 věrka věrka | 4. listopadu 2016 v 22:27 | Reagovat

Nejsou nijak náročné a budou určitě dobré, ty vyzkouším brzy. Je to bezva když takový recept se napíše na net a za chvilku už ho zná plno lidí. To je technika a má ta technika velkou sílu. Tak a už se budu dneska asi pomalu hrabošit do pelíšku, nějak mě to zívá.  Díky za recept. :-)

6 Alča Alča | 5. listopadu 2016 v 7:08 | Reagovat

Tak už vím co dneska budu péct :-) rychlé a určitě dobré :-P děkuji a receptík a přeji krásnou sobotu :-)

7 Marie z Moravy Marie z Moravy | 5. listopadu 2016 v 7:19 | Reagovat

Ahoj Verunko,tak já ten recept znám taky ho dělám je dost starý :-D ještě jsem si ho vylepšila tak až se to máslo v tom pudinku rozpustí tak přidám vaničku tvarohu O_O a to je teprve ta pravá mňamka :-D já ho dělám na větší plech a dávám půl másla a 1 tvaroh a pak už je ten zákusek i na neděli :-D . Vločky ti musím taky pochválit já letos vločky neháčkuji mám od loňska jen se je chystám vyprát a škrobit měla jsem je v oknech navlečený na nitce a to byla nádhera, letos místo skřítků ze šišek dělám šité skřítky návod mám z FC, i když málo píší tak každý den mám ranní kávičku z tebou :-D přeji hezkou sobotu a těším se na další nápady od tebe ;-)

8 Zdena Zdena | 5. listopadu 2016 v 7:36 | Reagovat

Milá  Verunko ,vždy je velká radost když se člověk dozví o něčem co dlouho hledal a postrádal,můj muž zase měl z mládí rád chlebovou plévku,ale já ji neuměla a tak měl smůlu,babička co mu ji vařila dávno nežila. To Radek měl štěstí a šikovnou manželku a jak mu to sluší na tom koníkovi,vyřiď mu,že se mě tam mooooc  líbí a že ho zdravím a vůbec celou Vaši milou rodinku !!! Ahoj !!! O_O  O_O  O_O  :-D  ;-)  :-)  :-)  :-)

9 Eva Eva | E-mail | 5. listopadu 2016 v 8:25 | Reagovat

Aoj Veru!
Tedy recept a dobrota vypadá tak náramně...že mám hnedka chutˇ´...:-)Napíšu do deníčku s dobrotami od Vás...:-)
Krásně jsi to napsala-a je to recept i s příběhem...
No tatínek se mi taky moc...líbí na té krásné fotce.
tak děkuju a budu se těšit na vločky-snad uschly holky...:-)
Mějte hezký den.
pa Eva od Olomouce

10 Naďa Naďa | 5. listopadu 2016 v 9:28 | Reagovat

Dobré ráno Veru. Recept určitě vyzkouším. Díky. No a jak píše výše Eva. Recept má svůj příběh a o to je lepší. Mám ráda věci s příběhem. To je taková přidaná hodnota. Krásnou i když zamračenou sobotu.
Naďa

11 Miluše Miluše | 5. listopadu 2016 v 14:35 | Reagovat

Ahoj Veru, velmi dobrý a jednoduchý receptík :-) A povídání moc hezké. Jen jsem tady trochu nakoukla a zas se musím jít věnovat návštěvě. Tak zatím paaaa :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama