Kotlety zapečené s nivou, eidamem a cibulí

3. listopadu 2016 v 17:51 | verunnka |  Obědy


dneska jsem tu s prima nápadem na oběd

a tím jsou zapečené kotlety Smějící se


a i když nadpis vypadá hodně dlouze a složitě
tak to zas žádná věda není Smějící se


potřebovat na ně budete :

jasně že kotlety
pak kousek nivy
kousek eidamu
cibuli
hořčici
olej
sůl, pepř
grilovací koření
a provensálské koření

a jdeme vařit :

nejdříve si v mise rozmícháte pár lžic oleje se lžící provensálského koření


pak kotlety nakrájíte asi na 1 cm plátky a jenom úplně malinko naklepete
lehce je osolíte / ještě pak budeme dávat nivu, tak aby jste je nepřesolili/
opepříte

a poskládáte do té mísy s okořeněným olejem
a necháte aspoň hodinu odležet
/ my necháváme přes noc/

pak kotlety z mísy vyndáte
potřete hořčicí


pokladete půlkolečky cibule




posypete nahrubo nastrouhanou nivou



a nakonec posypete nastrouhaným eidam
který jste promíchali s grilovacím kořením Smějící se


a dáte do pekáčku
který jste trochu pokropili olejem
péct zahryté na 180 asi na 45minut
a dle potřeby případně malinko podléváte Mrkající


a pak pečeme bez víka chvilenku se zapnutým grilem
a je hotovo


my tyhle kotlety máme nejraději se šťouchanejma bramborama
nebo s kaší S vyplazeným jazykem


tak a to je všechno
tak ať chutnají i vám

a v sobotu si napíšeme ty pudinkové řezyS vyplazeným jazykem

myslím,
že vše potřebné na ně budete doma mít
a tak si akorát kupte ten lepší puding od Oetkera /ten asi za 14 korun/
příchuť takovou jakou máte rádi
my to děláme nejčastěji pro taťku s čokoládovým
a pro mě s pistáciovým pudinkem S vyplazeným jazykem

tak jo mějte prima večer a zítra zas ahoj


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 3. listopadu 2016 v 17:55 | Reagovat

Ahoj Veru, MŮJ názor: od Dr. Oetke*a není "lepší" vůbec nic. Naopak. Je to chemie. Něco jako známá fialová čokoláda. Ale vyšší cenou se snaží vyvolat dojem, že je něco víc.
Hezký večer. :-)

2 Jitka Jitka | Web | 3. listopadu 2016 v 18:19 | Reagovat

Kotletky vypadají náramně, hned bych ochutnala

3 Naďa Naďa | 3. listopadu 2016 v 18:49 | Reagovat

Další fajnovej receptík. U nás jde vše zapečené na odbyt ze všeho nejvíc. A když je to se sýrem, tak ani nemluvím. A v minulém článku mě pobavila malá záškodnice s jehlicí. Veru, u vás to musí být docela napínavé. Tak si tak představuju, jak se vaši svalí večer do postele a zapíská nějaká schovaná hračka a o jehlici ani nepřemýšlím. S Baruškou ve dne v noci ve střehu. Krásný večer.
Naďa

4 Very Very | Web | 3. listopadu 2016 v 19:50 | Reagovat

[1]: Dorko já vím, jenže já toho tolik nesmím a mám zakázanýho, že když pak vezmu, že tenhle pistáciový  puding ve formě řezů mám tak 6 x do roka, tak já si ho holt neodpustím, však ani tu čokoládu nesmím a tu teda určitě pokoušet nebudu :-) :-D

5 Very Very | Web | 3. listopadu 2016 v 19:50 | Reagovat

[2]: Jitko děkuju :-)

6 Very Very | Web | 3. listopadu 2016 v 19:53 | Reagovat

[3]: Naďo ahoj,
děkuju a s lupačkou to je tak, ona když dostane pískací hračku, tak právě to pískátko je to první co z toho vykouše, takže našim postele nepískají , zatím teda :-D ale co provedla tuhle, ukradla se stolu špičku rohlíku a odnesla ho do ložnice a tak šikovne ho zahrabala taťkovi pod polštář, že ani naši nepoznali, že tam byla, no a tak se stalo, že taťka spal na rohlíku a objevil ho až ráno :-D
Mějte doma moc krásný večer a mávám do Hradce :-)

7 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 3. listopadu 2016 v 19:56 | Reagovat

[4]: Tak jestli je to takhle, tak s tebou ve všem SOUHLASÍM. :-) Nemáš to Veru snadný... Mně ta značka připadá odporně umělá.
A asi by se možná ani jiná značka pistáciového nesehnala? Já ho nikdy neviděla.

8 Very Very | Web | 3. listopadu 2016 v 20:10 | Reagovat

[7]: Dorko, mně u to ani nepřijde, že toho tolik nesmí a tak už to neřeším a tak když něco můžu, tak si to holt užiju, jinak ostatní pudinky kupujeme od klasické české i když teda kdoví, jestli jsou české :-) a ten pistáciový mají fakt jen asi oni, taky jsem ho jiný neviděla :-(

9 Miluše Miluše | 3. listopadu 2016 v 20:20 | Reagovat

Ahoj Veru, tak ještě štěstí, že mám po večeři :-) Dnes jsem hotová, ještě jdu chvíli šmodrchat a pak hurá na kutě :-) Zítra mě čeká náročný den. Tak zatím paaaa a pěkné sny :-)

10 Alča Alča | 3. listopadu 2016 v 20:52 | Reagovat

Veru, máš pravdu maso je maso :-D nivu máme rádi a zapečený sýr také, tak určitě brzy udělám 8-) a pohankový salát prošel i bez masa, ale poupravila jsem si název na zeleninový salát trochu jinak :-D tak ahojda a krásnou dobrou noc :-) a jak tak čtu, tak si na ráno připrav rukavice a čepici 8-)

11 IVETA IVETA | 4. listopadu 2016 v 7:35 | Reagovat

Ahoj Verunko,nevěděla jsem co v sobotu vařit a ted mám jasno,dík za recept.Přeji krásný den.

12 Majka Majka | 4. listopadu 2016 v 8:29 | Reagovat

Jé Veru, tak jsem chtěla v neděli dělat řízky, ale vidím to na změnu. hurá, už se na to moc těším. dííííky za tip. Majka

13 věrka věrka | 4. listopadu 2016 v 9:33 | Reagovat

Recept nevypadá nijak složitě a je určitě moc dobrý. Já taková ty naložená a ne suchá jídla mám moc ráda. Tak určitě někdy udělám. Dneska mám těstoviny s houbama a kyselo, tak spotřebuju všechny houby co jsem měla v lednici nachystaný a jiný čerstvý už asi nebudou, protože u nás už taky mrzne a po mrazech už houby nesbírám. Dneska je u nás taky mrazivo a chladno už asi budetakhle chladno až do jara, no co naděláme. Paní zima se hlásí letos rychleji, že by bylo na Martina bílo? To by byl asi náš Martínek rád i když lyže zatím mu nic neříkají, ale ten studený nesmysl na zemi má rád. Hezký pozdrav od Ještědu. :-)

14 Very Very | Web | 4. listopadu 2016 v 12:11 | Reagovat

[9]: Miluško ahoj, tak na dnešek Ti přeju ať se ti vše daří tak, jak ty si sama přeješ a ahoj :-)

15 Very Very | Web | 4. listopadu 2016 v 12:13 | Reagovat

[10]: Ali ahoj,
jé tak to jsem ráda, že ti ten salát doma prošel i bez masa a správně jsi zaonačila jeho název a tu pohanku z něj zašantročila :-)
Tak mějte doma moc pohodový pátek a ahoj a u nás sem tam vykukuje sluníčko, nic nepadá a ani nefouká a tak je docela přijemně i když teda chladno je, to zas jo :-)

16 Very Very | Web | 4. listopadu 2016 v 12:13 | Reagovat

[11]: Ivetko ahoj, jé tak to mě těší, tak přeju dobrou chuť :-)

17 Very Very | Web | 4. listopadu 2016 v 12:14 | Reagovat

[12]: Majko, tak to mě taky těší, tak ať chutnají i Vám doma :-)

18 Very Very | Web | 4. listopadu 2016 v 12:16 | Reagovat

[13]: Věrko ještědská ahojda,
no opravdu to vypadá, že příští týden na MArtina sníh asi bude, no mě to nevadí, já sníh mám ráda, mně je pak vadí takové ty rozmáchané břečky, to fakt nemusím a lyže teda taky ne :-D
Mějte tam u Vás pod Ještědem moc hezký i když chladný den :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama