Dobošovy řezy - recept

8. února 2016 v 15:49 | verunnka |  Sladké Pečení
tak a jsem tu s tím receptem

a povím vám
že si mamina s tímhle pečením na sebe ušila pěknou boudu
každýmu chutnaly
a tak na dnešek nezbyl už ani kousek
a taťka udělal na maminu takové psí oči
že mu slíbila
že mu je za dva týdny upeče zas
já teda neměla ani kousek
ale každýmu moc chutnaly

tak třeba se ten recept bude hodit i vám Smějící se




pečení to není těžké jak by se mohlo zdát
ale je trochu náročnejší na čas
a kdo je chce ne sobotu
tak nejideálnější je s nima začít už ve čtvrtek odpoledne Smějící se


a potřebovat na ně budete :

6 vajíček
150 g moučkového cukru
120 g hladké mouky
nejprve si ušleháte bílky s půlkou cukru hodně do pevna
pak vyšleháte žloutky se zbytkem cukru
a do nich pak lehce přimícháváte na střídačku našlehané bílky a mouku



a těsto rozdělíte
do dvou plechů vyložených pečícím papírem
a pečete na 200 stupňů podle vaší trouby asi 10 minut Smějící se
tak a máme upečený základ


a jdeme ne krém
na něj budete potřebovat :

500 ml mléka
2 žloutky
2 vanilkové pudinky/ my měly ty s vanilkou od Oetkera/
150 g cukru krupice
200 g hořké čokolády
250 g másla

Trochu mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudingový prášek a rozšlehejte žloutky
zbytek mléka dejte vařit i s cukrem
pak z něj nalijte trochu toho horkého mléka do hrnečku s pudingem a žloutkama a promíchejte
a vše to pak vlijte zpět do hrnce s vroucím mlékem
a za stálého míchaní uvařte hustý pudink
potom to přelijte do mísy
a ihned zakryjte potavinářskou folií,
kterou položte přímo na horký puding - neudělá se vám pak škraloup
a nechte ho vychladnout




Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a za občasného míchání nechte vychladnout
vychladlý puding vyšlehejte a postupně přidávejte změklé máslo
a nakonec přilijte vychladlou čokoládu a dobře zašlehejte
kdo chce může ještě přisladit
mamina už teda nepřislazovala Smějící se


a pokračujeme dál
oba piškotové pláty rozřízněte podélně na třetiny,
a budete tak mít šest dílů
a ty pak pomažte krémem a skládejte na sebe
zbylý krém si nechte na konečné pomazání celého řezu
akorát ten horní plát nepomazávejte
ale přikryjte kouskem pečícího papíru
celé ještě zakryjte potravinářskou folií
a nahoru na řez položet prkýnko a ještě něčím to zatěžte / my daly balíček špaget/
a dejte to takhle celé do chladu odležet

my tohle všechno udělaly ve čvrtek odpoledne a řezy jsme tak nechaly odpočívat do pátku

a v pátek jsme pokračovaly takhle
řezy jsme celé obřízly aby vypadaly pěkně Smějící se

kolem dokola celé pomazaly zbylým krémem
a daly zas do lednice ztuhnout
ale teď už asi jen na hodinu

a mezitím si mamina uavřila polevu :
ve vodní lázni zahřála půl deci smetany ke šlehání
a v ní pak nechala rozpustit 10 dkg hořké čokolády
a tímhle pak celé ty řezy potřela
a bylo hotovo

nakonec je mamina zabalila do alobalu
a dala je zas přes noc do lednice ještě víc proležet
a ještě z toho co okrájela tak udělala kuličky
ty obalila ve strouhaných piškotech
a s nima pak ty řezy ozdobila S vyplazeným jazykem




a v sobotu se už pak mohlo mlsat

tak třeba se do nich poustíte i vy


já se za ně teda určitě přimlouvám
vím jak každému moc chutnaly S vyplazeným jazykem




jo a mám úplně novou anketu
a já dobrovolně přiznávám
že teda docela strašpytel jsem
a já když se leknu
tak zařvu tak
že se mě pak lekou i ti kolem Úžasný





 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jindra Jindra | 8. února 2016 v 17:43

No teda, ty jsou :-) Díky vám děvčata za recept :-)

2 Alča Alča | 8. února 2016 v 17:45

Veru, věřím, že chutnaly :-P mamina by si mohla otevřít cukrárnu 8-) mějte krásný večer a ahojda :-)

3 Eva Eva | E-mail | 8. února 2016 v 18:03

Ahoj Veru.
Díky za recept..ach jo..krásné..
A kdyby pak prosím šel recept na ty jablíčkové kuláčky?Nevím jestli jsou to koláčky nebo kolečka...-)
Nechám se překvapit..
Děkuju.
Eva ,Olomoucko

4 IVETA IVETA | 8. února 2016 v 20:06

Ahoj Verunko,děkuji za recept,ty určitě vyzkouším vypadají velice dobře.Moc zdravím a mějte se moc hezky.

5 Ivanka Ivanka | E-mail | 8. února 2016 v 22:46

Verunečko,co mi to děláš,já už jsem týden na rohlíkách,protože mě ,,drží,,žlučník a ty mi servíruješ denodenně takovéhle dobroty,no a já můžu jen naprázdno polknout a nechat si zajít chuť - no, Ty vlastně taky,viď,když je ta dobrota čokoládová,ale jste holky moc šikovné,to se musí nechat :-)))

6 Majka Majka | 9. února 2016 v 7:50

Mńám, Veru, Šárko, to musí být dobrota. Můj manžel je čokoládový (ne pletí, ale chutí) tak mu je upeču dnes. zítra se do nich třeba bude moct pustit, marodí, tak si bude doma krátit čas než se mu vrátím z práce.
Krásný den k Vám do hor. Majka

7 Evina Evina | E-mail | Web | 9. února 2016 v 9:10

Verunko,jednak to vypadá složitě...a pak sladké nemůžeme.Nechala bych se pozvat na jediný kousíček-vypadá to nádherně-mňam :-D
Přeji krásný den :-)

8 Very Very | 10. února 2016 v 12:29

Moc Vám děkuju za napsání :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama