Tvarohová buchta s meruńkama

26. ledna 2016 v 16:01 | verunnka |  Sladké Pečení
a jsem tu s dalším sladkým pečením z mamčiny rukou psané kuchařky S vyplazeným jazykem

tenhle koláč si mamina zapisovala když jsem byla ještě hodně malá
a má ho od maminy Pepíka - vojáka
o kterém jsem vám už taky několikrát psala

my ho máme taky moc rádi
a díky tvarohu patří do kategorie mokrých



takže suroviny na těsto zpracujete tak jako třeba linecké na vánoce
vyválíte a přenesete na plech

my dnes pekly do dortové formy
takže jsme to dělaly z poloviční dávky Smějící se

takže těsto dáte na plech či do formy a nezapomeňte na pečící papír
propíchejte ho vidličkou
myslím těsto, ne ten papír
pak na něj dejte pokrájené kompotové ovoce
my tenhle koláč máme nejraději s meruňkama nebo broskvema
dnes je s meruňkama S vyplazeným jazykem



a nakonec to zalijte tvarohovou směsí
a tu získáte tak
že to co je v receptu počínaje tvarohem smícháte v míse dokupy a je to
/ pudink se nevaří dává se prášek/

a my to pečeme na 170 asi půl hodiny
ale hlídejte si to
tvaroh má být lehce růžový a když na něj z vrchu sáhnete
tak má být takový jako pružný
hrozný slovo u koláče - pružný
ale mě nic jiného přesnějšího nenapadá Úžasný


a počítejte teda s tím
že tuhle buchtu musíte nechat aspoň dvě hodiny chladnout
to aby tvaroh dobře ztuhnul a šel krájet Mrkající



tak ať chutná i vám S vyplazeným jazykem
my už máme je kousínek

a mějte prima večer

 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Aťka Aťka | 26. ledna 2016 v 16:50

Verunko, asi jsem už podobnou dělala, ale zkusím i podle vás, já totiž mám ted někdy pocit že jak hledám nové recepty na internetu, málokdy peču stejnou buchtu, většinou tu dobrou pak zase znova nemůžu najít, což se mi ale u tebe nemůže stát :-)
i u nás bylo celý den osm stupů, ale jaro tak akorát v botech jak se říká :-)

2 IVETA IVETA | 26. ledna 2016 v 17:35

Ahoj Verunko,ani se nedivím,že máte jen kousínek,taková dobrota,určitě vyzkouší,myslím,že jsem dělala něco podobného,ale bez ovoce s tím ovocem to bude lepší.Odpoledne se u nás vyjasnilo a svítilo sluníčko měli jsme jaro.Přeji krásný večer.

3 Evina Evina | E-mail | Web | 26. ledna 2016 v 17:42

Taky jsem to dělávávávala-ale bez meruněk.
Asi to bude šťavnatější s ovocem.Já už mám na zítřek vymyšlené:zapékané amolety-plněné tvarohem.Už jsem to neměla 100 let.Jestli to "někdo"nebude chtít,udělám si z žaludku mrzáka-sním všechno :-D  :-D Zítra přijde dcera-my to obě milujeme :-D  :-D Pá a krásný podvečer celé rodině :-)  :-)

4 KLARA KLARA | 26. ledna 2016 v 18:06

VERUNKO,CO MI TO DELAS?ZROVNA JSEM DOJEDLA SOPAK-MAM Z VANOC NAHORE 3KG-A TY TOTO!! 8-O  8-O  :-D ALE VYPADA DOBRE!PA HOLKY MOJE :-)KLARA-OKURKA

5 Alča Alča | 26. ledna 2016 v 19:50

Veru, zase pěkná dobrota, receptík si hned píšu 8-) chutě mám, ale sladké si dávám jenom dopoledne ;-) teď jsem měla pomeranč, ale byl taky dobrý 8-) mějte doma pěkný večer :-)

6 Majka Majka | 27. ledna 2016 v 7:51

Jé Veru, tak zrovna dnes se chystám zpracovat tvaroh co mám od víkendu v lednici, hurá to se hodí. a líbí se mi jak ty nás vždycky prokoukneš. nepropíchávejte papír, ale těsto :-D
pudink nevařte, ale nasypte.
moc se na něho těším, až si večer zakrojím. no jo no, já vím, že večer bych sladký neměla, ale když to bude určitě vonět a já budu muset, aspoň kousek.
přeji krásný den k Vám do hor. Majka

7 Majka Majka | 27. ledna 2016 v 7:57

jo a ještě něco, Verunko, máš mě na svědomí, protože jestli ji upeču v šest, půl sedmé, tak když ji nechám dvě hodiny chladnout, budu ji jíst nejspíš v devět, chjo :-D

8 Dagmar Dagmar | E-mail | Web | 27. ledna 2016 v 9:48

Verunko, díky za recept. "Mokré" buchty u nás frčí. ;-)O víkendu vyzkouším. Pěkný den!. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama