Snidaňové rozinkové bochánky - recept

29. října 2015 v 13:28 | verunnka |  Sladké Pečení
tuhle dobrotu jsme se před lety naučili jíst v Itálii Smějící se

během roku je pečou s rozinkami
a v době adventu je ještě vylepšují o kandované ovoce a pekanové a piniové oříšky

a baští je tak že si je namáčejí do kávy
a nebo přikusují pomazané máslem a džemen

a jak vás znám
tak Vám určitě taky zachutnají
a hlavně jsou rychlé bez jakéhokoliv kynutí S vyplazeným jazykem
já je teda jím jen se džemem
víte že máslo nemusím
ale i tak jsou moc dobré


a tady Verunka v pátek skončila
a já tedy na ní navážu

opravdu je to recept hodně rychlý
jak na přípravu
tak pak i na snědění

nevzpomínám si na žádné naše jídlo
kterému by byly podobné
jsou totiž úplně jiné
než jakékoliv naše pečivo či koláče

navrchu jsou krásně křupavé
a uvnitř vláčné a měkké
takže kdo máte chuť ozkoušet něco jiného
a přesto moc dobrého
tak hurá do toho
tady máte recept


230 g hladké mouky
40 g cukru krupice
/ je to málo, ale nebojte, cukr ještě nakonec přidáme/
1 pytlík vanlkového cukru nebo 2 lžičky doma dělaného
2 lžičky prášku do pečiva
špetku soli
rozinky
a 50 g másla pokrájeného na kousky

ze všeho v míse uděláte jakoby drobenku

potom po troškách přiléváte 150 ml lehce vlažného mléka
a vypracujete těsto jako na linecké
/jde to dobře /
hotové těsto by nemělo lepit
když tak přidejte ještě trochu mouky

z těsta vyválejte váleček
a ten rozdělte na 10 stejných dílků

z nich rukou vytvarujte placatější bochánky
dejte je na plech s pečícím papírem
potřete rozšlehaným vajíčkem
a poměrně dost posypejte krupicovým cukrem


pečeme do zlatova na 190 - 200 stupňů asi 15 minut


a tady už je upečeno


nejlépe chutnají ještě když jsou vlahé
a to vlahé tak akorát
aby na ně šlo už namazat máslo a moc se neroztékalo
a na něj pak džem

my tentokrát měli domácí třešňový

mazat můžete tak jak jsme u nás zvyklí
pěkně rozpůlit
a namazat každou půlku zvlášť




nebo si můžete snídani pěkně v klidu vychutnat
a mazat zvlášť každé sousto

a přesně takhle snídaní i italové
pěkně pomalu a nikam nespěchají


prozradím Vám ještě jednu fintu s tímhle těstem
tak jak ji i nám prozradili naši známí

vynechejte z těsta všechen cukr
a místo něj přidejte

1. bazalku a sušená nakládaná rajčátku

2.olivy a trochu sušené šunky

a máte prima slané bochánky
pro ty co nemusí sladké


to je k receptu všechno

a já jdu Verunce pomoc s přípravou na další článek na zítra
tím jak špatně spí
tak je pořád dost unavená
a na mě dělala psí oči
abych ji pomohla



a Vám přeju hezký den
a my se zas brzy ozveme
nebojte




všem Vám moc děkujeme ze všechny komentáře
co nám tu necháváte





za nás všechny od nás z hor

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Majka Majka | 29. října 2015 v 13:42 | Reagovat

Šárko moc děkuji za recept, úplně se mi zbíhají sliny. Je moc krásné, jak píšeš, jak Veru dělá psí oči, těším se na článek. Majka

2 Majka Majka | 29. října 2015 v 13:43 | Reagovat

ony se mi ty sliny asi sbíhají, ale to je jedno, že? M

3 babča Ludmila babča Ludmila | E-mail | 29. října 2015 v 14:07 | Reagovat

Právě jsem si říkala co zase k večeři, mám na prázdninách děti. Tak už je to jasné, koláče a všechno sladké milují. Děkuji za recept. A Verunce posílám po mejlíku positivní energii. :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)

4 Janka Janka | E-mail | 29. října 2015 v 14:10 | Reagovat

Tak jak se mi sbíhají sliny , tak je hned zítra k snídani vyzkouším Jana

5 Marie Marie | 29. října 2015 v 14:33 | Reagovat

Šárko díky za recept určitě vyzkouším sladké peču taky tak často jak vy [:tired:] ke kávičce a snídani miluji sladké, včera jsem pekla perník a jak se dojí tak vyzkouším rozinkové koláčky :-) zdravím i Verunku ať je brzo fit :-D

6 Radkaš Radkaš | 29. října 2015 v 15:02 | Reagovat

Šárko,děkuji za recept,ráno je upeču do snídaně a dneska budou k večeři na slano :-) ,pozdravuj maroda :-)

7 Aťka Aťka | 29. října 2015 v 15:38 | Reagovat

Holky, to musí mít náramná dobrota :-)
Já si  k snídani dávám máslo a džem vedle třeba kaiserky na talíř a mažu každé ulomené sousto, a snídat musím většinou sladké a jak Ital vklidu a dlouho , to si kvuli tomu klidně přivstanu, ale snídani prostě nesmím zhltnout,
Pěkný večer, no zatím podvečer, když u nás už je taková tma,
a Veru tak zítra už se těším :-)

8 Jindra Jindra | 29. října 2015 v 16:19 | Reagovat

Milá Šárko, děkuji za vaše povídání i recept, který zítra vyzkouším :-) A Verunka je moc šikovná a přejí hlavně zdraví.

9 IVETA IVETA | 29. října 2015 v 17:13 | Reagovat

Ahoj Šárko,supr recept,děkuji co nejdřív vyzkouším na sladko i na slano.Taky hodně peču tak jsem ráda za každý nový recept.Moc zdravím Verunku a přeji krásný večer.

10 jana jana | E-mail | 29. října 2015 v 19:30 | Reagovat

děvčata zdravím :-) určitě co nejdříve vyzkouším jéééé to jsou chutě a hned udělám oboje ,díky za tip hezký večer :-) jana

11 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 29. října 2015 v 19:47 | Reagovat

Super, to musí být dobrotka. Verunce hodně síly a dobrého spánku ♥

12 Majda Majda | 30. října 2015 v 7:52 | Reagovat

Mňam, ty vypadají dobře! Můj milý dostal o středečním svátku velkou chuť na mazanec, tak jsem dělala ten tvarohový, nekynutý. Tak tohle bych mohla ozkoušet o nadcházejícím víkendu :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama