Zázvorky - recept

14. listopadu 2011 v 7:22 | verunnka |  Vánoce - Recepty
A už je to tady, pokud nepočítám perníčky, které jsme pekly už před dvěma týdny, tak právě včerejšek je ten den, kdy u nás zavonělo letošní první cukroví. Je to moc oblíbené cukroví naší maminy, není až tak známé, ale i mě si získalo, pro svoji netradiční chuť, kterou tomu dává zázvor, je sladké a takové lehce štiplavé. Musí se péct šest týdnů dopředu, aby do vánoc stihlo změknout. I když, aby u nás mohlo změknout, tak ho mamina musí schovat a občas mi sem tam nějaký kousek dá.Smějící se. Mně totiž chutná i tvrdý.S vyplazeným jazykem
Tak tady máte recept :
28 dkg cukru
32 dkg hladké mouky
3 vejce
3 lžíce mletého zázvoru
na špičku nože amonia

formičkou na zázvorky je vykrájíme dáme na plech a necháme 2 hodiny vydýchat
do těsta se opravdu nepřidává žádný tuk, pokud těsto nedrží pokupě stačí přidat jeden žloutek
pečeme na 170 stupňů do zrůžovění / asi 10 minut , ale ke konci už hlídáme/
po upečení necháme do druhého dne odpočnout a pak dáme nejlépe do plechové dozy a necháme v klidu změknout.
Tak a na další recept si budete muset ještě nějaký ten den počkat až přijde ten správný čas, ale ono to už teď uteče ani se nenadáme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Věrka Věrka | Web | 14. listopadu 2011 v 7:47 | Reagovat

Verunko moc tě zdravím.Panečku vy už s maminkou pečete,prohlížela jsem si i předešlé články.Zázvorky chci letos také vyzkoušet-budu je péct úplně poprvé-hned si tisknu váš recept a budu péct podle vás--tak snad se mi podaří-jen s pečením budu muset ještě počkat-Mám ted spoustu pletení z papíru na objednávky a taky pletu dárečky pro mou rodinu.Tak se měj moc hezky... :-)

2 Eva Eva | 14. listopadu 2011 v 16:33 | Reagovat

Ahoj Very.No tak tie zazvorky vyskusam podla vasho receptu.Len to amonium neviem kde zozeniem.Ani neviem co to je. :-? Vcerajsi clanok je paradny,obchodik je krasny,hned by som si tam vedela vybrat.Ako tak citam,vsetky ste tu take moje spriaznene dusicky.Ozaj,dostala si adresu?ahojky :-)

3 Alis Alis | Web | 14. listopadu 2011 v 17:48 | Reagovat

Verunko to jste šikulky. Zázvorky jsem nikdy nezkoušela.  My se chystáme zítra na perníčky :-)  ;-)

4 Very Very | Web | 14. listopadu 2011 v 18:21 | Reagovat

[1]: Ahoj Věrko,nechci Ti radit, ale právě teď na ty naše zázvorky je čas.Těsto máš hotový hned, vykrájený to je taky za chvilku, dáš to na plech, no a pak můžeš dělat cokoliv jinýho a za dvě hoďky to dáš péct.Jinak přeju, ať se daří při výrobě dárečků. ;-)

5 Very Very | Web | 14. listopadu 2011 v 18:24 | Reagovat

[2]: Ahoj Evi,sem se byla raději optat u
mamminy, amomonium je suchý práškový   cukrářský droždí, když ho mamina rozdělala,tak strašně zaštípalo do nosu.Koupila to normálně v potravinách pod tímhle názvem.Adresa mi přišla a už ji budu opatrovat jako oko v hlavě.Jsem ráda, že Ti je u mě dobře. :-) Měj se hezky :-)

6 Very Very | Web | 14. listopadu 2011 v 18:25 | Reagovat

[3]: Ahoj Alis,děkuji za návštěvu a Tvoje pralinky taky nemají chybu. ;-)

7 Eva Eva | 14. listopadu 2011 v 18:34 | Reagovat

No Very,myslim ze ammonium sa u nas predava pod nazvom salajka.A tiez to tak zastipe do nosa,ked to otvoris. :-)

8 Very Very | Web | 14. listopadu 2011 v 18:40 | Reagovat

[7]:Jějej, tak jsme to rozšifrovali. Schválně se jdu zeptat maminy jestli ví co je to salajka :-D  :-D Jo píšu další článek, tak asi půl hodiny bude. ;-)

9 murkaeva murkaeva | E-mail | Web | 14. listopadu 2011 v 20:53 | Reagovat

Veru ahoj! No to musím zkusit! Takže se do nich hned vložím-zítra :D :D Krásný večer přeji tobě i rodince :-) papapapa

10 Very Very | Web | 15. listopadu 2011 v 9:44 | Reagovat

[9]: Jé tak už vím ke komu mám chodit až ty naše potají sbaštím :-D

11 Jana Jana | Web | 16. listopadu 2011 v 19:43 | Reagovat

Ahoj Very, po přečtení komentářů už vím, co je to amonium a ještě mi prosím poraď s tím zázvorem - ten se dá koupit už mletý? Zítra bych se do toho pustila, ať to stihne změknout :-)

12 Very Very | Web | 16. listopadu 2011 v 19:46 | Reagovat

[11]: Ahoj Jani, zázvor se prodává mletý v pytlíčku a u nás ho mají v regálu mezi kořením . Tak ať se daří a pak i chutná :-)  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama