Pampeliškový a kopřivový sirup-recept

4. května 2011 v 14:53 | verunnka |  Péče o zdraví

Pampeliškový sirup

Do litru vody nasypeme 4 hrsti květů pampelišky. Přivedeme k varu. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme přes noc stát. Druhý den přecedíme a květy ještě lehce vymačkáme. Přidáme omytou a nakrájenou půlku citronu i s kůrou - bez jadérek! Vmícháme 1 kg cukru, dáme pomalu vařit. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Opakujeme 2x, až sirup zhoustne. Má být polotekutý. Nalijeme ho do sklenic a zavíčkujeme

Kopřivový sirup

250 g kopřiv přelijeme 1,5 litrem vody, krátce povaříme a necháme 24 hodin macerovat. Poté scedíme, přidáme dvojnásobné množství (objemové) cukru a svaříme do hustoty medu. Užíváme 3x denně 2 polévkové lžíce.Kopřivový sirup je skvělý při nachlazení

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama