Kopřivová polévka-recept

3. května 2011 v 8:58 | verunnka |  Recepty
Kopřivová polévka
Polévka z kopřiv se dělávala výhradně z čerstvých mladých rostlinek. Po dlouhé zimě to byl první zdroj vitamínů. Dnes může být také zajímavým zpestřením jídelníčku, který je po zimě třeba zlehčit.
- 500 g omytých mladých výhonků z kopřiv
- 3 dl vývaru (může být dle chuti slepičí nebo hovězí)
- 50 gr máslové jíšky
- 0,5 l mléka
- 2 dl šlehačky
- podle chuti česnek
- sůl a pepř



Kopřivy nadrobno nasekáme. Máslovou jíšku zalijeme studeným vývarem a mlékem. Za stálého míchání 15 minut povaříme, přidáme nasekané kopřivy, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a uvedeme do krátkého varu. Jakmile polévka přejde varem, odstavíme z plamene, zjemníme šlehačkou a již nevaříme. Na talíři ozdobíme lístkem kopřivy a malou špičkou ušlehané šlehačky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama