jarní nádivka

23. března 2011 v 16:31 | verunnka |  Recepty
  • 500 g vepřové plece
  • 250 g uzeného masa
  • 1 chlebíčková veka
  • 5 vajec
  • 0,25 l mléka
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • nasekaná kopřiva
  • máslo

Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet. Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama