pečený čaj recept

10. ledna 2011 v 12:29 | verunnka |  Recepty
1 kg ovoce (může být čerstvé i mražené) (nejlépe: hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny, borůvky atd…)
600 g cukru krystal
2 dcl rumu (nemusí být)
1 citrón
1 lžička skořice
3 nemleté hřebíčky
Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáte trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řidtě, čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte

Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)

Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaju a zalijeme horkou vodou.
Necháme vyluhovat a pijeme. Voní po tom celý dům a každý chce recept :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama