hubnutí s jablečným octem

2. ledna 2011 v 13:25 | verunnka |  Péče o zdraví
Jablečný ocet je užíván pro zlepšení metabolismu, posílení trávení, odstranění škodlivých látek z těla, pro celkové posílení obranyschopnosti (imunity) organismu
Jablečný ocet se připravuje zkvašením čerstvé jablečné šťávy. Skládá se hlavně z kyseliny octové (obvykle okolo 5 %), díky které je kyselý. Obsahuje jablečný pektin, vitamíny B1, B2 a B6, niacin, kyselinu pantothenovou, biotin, kyselinu listovou a vitamín C, dále menší množství sodíku, draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku a železa.
Jablečný ocet je jako podpůrný prostředek vhodný prakticky pro každého. Napomáhá udržet organismus ve zdraví a v případě nemoci může posloužit jako doplněk ke klasické léčběm,zároveň je úspěšně využívám při redukci váhy 

Jablečný ocet je v níže uvedeném dávkování dobře snášen. Pokud současně užíváte nějaké léky, je vhodné užít ocet odděleně v jinou dobu. V období těhotenství a pro děti nepředstavuje při běžném dávkování žádné riziko.

Obvykle užíváme 3x denně dvě kávové lžičky octa do šálku vody, pijeme mezi jídly. Podle chuti můžeme přidat med nebo ovocnou šťávu.

Tělu poslouží jablečný ocet jako zdroj obsažených vitamínů a minerálů. Dále se tradičně používá za účelem:
Redukce nadváhy, úpravy narušeného trávení a mikroflóry střev, posílení organismu, u kloubních onemocnění, chřipky, nachlazení, zánětů dýchacích cest, pro úpravu vysokého krevního tlaku, snížení hladiny cholesterolu, odstranění škodlivých látek z těla, zpomalení stárnutí, zevně (zředěný) na akné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ♥ Amme ♥ ♥ Amme ♥ | E-mail | Web | 2. ledna 2011 v 13:27 | Reagovat

Ahoj hlásneš mi? jsem tam jako Amme omlouvam se za reklamu hlasuj zde: http://nicole-jack.blog.cz/1012/trideni-so-sonp

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama