polevy na vánoční cukroví

18. listopadu 2010 v 14:46 | verunnka |  Recepty
BÍLÁ POLEVA:
  • Elektrickým šlehačem šlehejte 450 g prosátého moučkového cukru, 5 lžic horké vody a 3 bílky. Šlehejte tak dlouho, až nůž protažený směsí zanechá za sebou brázdičku.
CITRONOVÁ POLEVA:
  • Vařečkou třete 250g moučkového cukru a 3 lžíce horké vody, přidejte 2 lžičky šťávy z citronu a třete tak dlouho, dokud se za vařečkou nevytvoří brázdička.
BAREVNÁ POLEVA:
  • Základní bílou polevu rozdělte do menších nádobek a podle potřeby obarvěte každou jiným druhem potravinářské barvy.
LIMETKOVÁ POLEVA:
  • Vařečkou třete 175g prosátého moučkového cukru, 4 lžičky horké vody, 2 lžičky limetkové šťávy a 1/2 lžičky strouhané limetkové kůry až do zhoustnutí.
KÁVOVÁ POLEVA:
  • Rozmíchejte 1 lžíci granulované nebo práškové instantní kávy se 2 lžícemi horké vody. Když se káva rozpustí, přidejte 175g prosátého moučkového cukru a utřete dohladka.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA -  3 POSTUPY:
  1. Rozlámejte čokoládu na vaření do misky a vložte do mírně vroucí vodní lázně. Ohřívejte za stálého míchání, až se čokoláda rozpustí. Cukroví potom namáčejte v čokoládě, složte na pergamenový papír nebo alobal a nechte v chladu asi 15 minut.
  2. 50g másla utřete s 10g kakaa dohladka. V kastrolku svařte 1/8 litru vody a 100g kostkového cukru. Za stálého míchání přidejte cukernou směs do utřeného másla. Míchejte až do zchlanutí. Na dochucení můžete použít rum.
  3. V kastrolu zahřívejte za stálého míchání 90g nalámané čokolády, 15g másla, 1 a půl lžičky karamelového sirupu a 1 a půl lžičky mléka, mícháme dokud poleva není zcela hladká
KAKAOVÁ POLEVA:
  • 6g sypké želatiny namočíme do 60ml studené vody a necháme nabobtnat.50ml smetany ke šlehání svaříme s 60g krupicového cukru a 30g kakaa. Odstavíme z ohně a ihned vmícháme nabobtnalou želatinu, polevu mícháme do zhoustnutí.
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.