pečená jablka s marcipánem

2. listopadu 2010 v 19:35 | verunnka |  Recepty
Ingredience: jablka, bílé víno na podlití
Náplň: 1/2 dávky másla, 1/2 dávky surového marcipánu, neslané pistácie, vlašské ořechy, rozinky, mandle, rum
Omáčka: 1/2-3/4 l mléka, 100 g másla, 1 vanilkový pudink, vanilkový cukr podle chuti, skořice, rum
Postup přípravy: Jablka oloupeme a vykrojíme střed (jablko zůstane vcelku). Do vzniklého otvoru dáme náplň. Na náplň vyšleháme máslo, vešleháme marcipán a můžeme ochutit rumem, přdáme nahrubo nakrájené ořechy a mandle, také rozinky. Jablka naskládáme na pekáček a zalijeme bílým vínem na cca 2 cm. Na každé jablíčko dáme plátek másla a pečeme při 150 stupních dozlatova. Podáváme teplé s omáčkou a šlehačkou.
Na omáčku přivedeme mléko s pud. práškem k varu a povaříme (mléka dáme tolik, jak hustou omáčku chceme mít), ochutíme cukrem, rumem a skořicí, přidáme rum, pak do teplé omáčky vmícháme máslo a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama