krémy a náplně do vánočního cukroví

18. listopadu 2010 v 14:48 | verunnka |  Recepty
ZÁKLADNÍ MÁSLOVÝ KRÉM:
  • 150ml mléka, 1 vrchovatou lžíci pudinku v prášku s vanilkovou příchutí, 150-200g másla, 120 - 150g moučkového cukru, 1 vanilínový cukr
POSTUP:
  1. Mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem na mírném ohni přivedeme k varu za stálého míchání. Povaříme 2 minuty, odstavíme a hustou hmotu necháme při pokojové teplotě a občasného míchání zchladnout
  2. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, po lžičkách k němu potom přidáváme za stálého tření vychladlou pudinkovou hmotu.
PROMĚNY MÁSLOVÉHO KRÉMU
  • ČOKOLÁDOVÝ KRÉM - do základního máslového krému vmícháme po částech 50g změklé čokolády (tabulku čokolády na vaření položíme na talíř, kterým přikryjeme hrnec s vroucí vodou)
  • KAKAVÝ KRÉM - do základního krému vmícháme 1 lžíci kakaa
  • NUGÁTOVÝ KRÉM - do základního máslového krému přidáme 2- 4 lžíce nutely
  • KÁVOVÝ KRÉM - do základního krému přidáme vychladlou silnou kávu (1 lžičku instantní kávy zalijeme 2 lžičkami vroucí vody a necháme rozpustit)
  • KOKOSOVÝ KRÉM - do základního krému vmícháme 2 - 4 lžíce strouhaného kokosu a 1- 2 lžičky rumu
  • MANDLOVÝ KRÉM - do základního krému přidáme 50g oloupaných a najemno nastrouhaných mandlí
  • OŘÍŠKOVÝ KRÉM - do základního krému vmícháme 3 - 5 lžic nastrouhaných vlašských ořechů, nebo lískových oříšků, které předem oloupeme a opečeme v troubě.
  • OVOCNÝ KRÉM - do základního krému vmícháme 2 lžíce rozmixovaného džemu, nebo dobře rozmixovaného kandovaného, čerstvého či kompotovaného ovoce.
KAKAOVÁ NÁPLŇ
  • Svaříme 250ml smetany ke šlehání se 40g krupicového cukru a 50g kakaa. Stáhneme z plotýnky, přidáme na kousky nalámanou čokoládu na vaření (asi 150g) a za stálého míchání necháme rozpustit. Směs potom uložíme na několik hodin do chladničky.
OŘECHOVÁ NÁPLŇ
  • 80g vlašských ořechů nastrouháme najemno. 120g másla nakrájíme na malé kousky, přisypeme 80g moučkového cukru a vyšleháme do pěny. Ochutíme 1 lžičkou kakaového prášku, 3 lžícemi rumu a pak vmícháme nastrouhané ořechy. Necháme v chladničce dobře ztuhnout.
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Anet Anet | E-mail | 1. prosince 2013 v 14:40 | Reagovat

Prosím ty krémy na jaké to je množství cukroví? já aby toho nebylo mnoho :)

2 ČUS ČUS | 7. prosince 2013 v 13:13 | Reagovat

kakavý krém musí být velice chutný :D

3 Pusikz Pusikz | 23. prosince 2013 v 22:40 | Reagovat

Jo kakavý ... to je velice povedený překlep :-D  :D

4 hagridihratkysestiflercimcapem hagridihratkysestiflercimcapem | Web | 19. prosince 2014 v 20:23 | Reagovat

zrovna jdu nějaké udělat :-P  :-P

5 Něco na tom bude Něco na tom bude | 20. prosince 2014 v 11:29 | Reagovat

Zajímavé, doporučuji pročíst odkaz http://albafos.blog.cz

6 Vlasta Vlasta | Web | 19. prosince 2015 v 18:32 | Reagovat

Děkuji za užitečné rady a tipy

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama