martinské rohlíčky-recept

31. října 2010 v 18:10 | verunnka |  Recepty
        500 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 50 g cukru
  • 3 žloutky
  • 30 g droždí
  • mléko
  • nádivka nejtypičtější je maková s rozinkam
  • 1 vejce na potření
Postup:

V hrnku mléka zamícháme droždí, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Ten pak vmícháme se zbývajícím cukrem, máslem a žloutky do mouky, vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Pak jej vyválíme na plát a nakrájíme na trojúhelníky. Každý naplníme nádivkou, svineme od delší strany ke špičce a zformujeme v silnější rohlík. Ty se pak pokladou na vymazaný plech a kde je potřeme rozšlehaným vejcem. Rohlíky upečeme do nahnědlé barvy. Po upečení se nemusí, ale mohou lehce obalit v krupicovém cukru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama