proč jsou jablka zdravá

9. září 2010 v 10:40 | verunnka |  Péče o zdraví
  • obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E, vitamín C
  • obsahují vápník, hořčík, měď, zinek, mangan a mnoho dalších minerálů
  • obsahují pektiny, které zbavují organismus těžkých kovů
  • působí blahodárně na žaludek, střeva a proces trávení vůbec
  • obsahují železo nezbytné pro tvorbu krve
    a pro dýchání
  • brání tvorbě kyseliny močové a pomáhají tak i při léčení dny nebo chronického revmatizmu
  • snižují nervozitu
  • odstraňují nespavost
  • vrací chuť k jídlu
  • léčí průjmy i zácpy
Pokud nemáte jablka moc rádi, můžete místo nich jíst i sušené křížaly. Z jablek se také dělá jablečný ocet. Ten je zdrojem jódu, nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy.

Jablko - ovoce 10 000 odrůd

Toto ovoce bylo známo již před 2000 lety
př.n.l. Od té doby bylo vyšlechtěno více jak 10 000 odrůd. Jablko obsahuje hodně vitamínů, minerálů a jiných látek. Kvalita a obsah těchto látek závisí především na odrůdě a klimatických podmínkách pěstování. Tyto látky mají blahodárný účinek nejen na celé tělo, ale hlavně na střeva.

Jablko pomáhá proti rakovině

Vědci dokázali že při konzumaci jablek je možné zamezit rakovině tlustého střeva. Jablko pomáhá při potížích s trávením a také při revmatismu. Mošt je podáván při potížích s ledvinami. Často je doporučováno nejméně 1 jablko denně.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama