velikonoční perníčky-recept

1. dubna 2010 v 17:28 | verunnka |  Velikonoce
600 d hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 200 g medu, 150 g másla, 3 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 3 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, citronovou kůru.


poleva

170 - 200 g moučkového cukru ( podle velikosti vejce ) nejméně dvakrát prosátého, 1 bílek ( přecezený ), 1 lžička solamylu, 1 lžička citrové šťávy.
Všechno třeme plochou měchačkou až do zbělení polevy ( kolem 20 minut :-)
Prosetou mouku, cukr, koření, sodu a citr.kůru smícháme v míse, přidáme vlažný tekutý med, změklé máslo a vejce. Velmi pečlivě propracujeme, je-li lepivé přidáme hl.mouku.

Hotové těsto musí být lesklé a nesmí se drolit. Vložíme do mikr. sáčku alespoň na 24 hodin. Těsto před pečením vyndáme asi hodinu před pečením, aby mělo pokojovou teplotu.

Pečeme na 170°C. Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem a  zdobíme bílkovou polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama