Velikonoční jarní nádivka

17. března 2010 v 9:29 | verunnka |  Velikonoce
500 g vepřové plece, 250 g uzeného masa (nejlépe uzený bůček), 5 vajec, 1 chlebíčková veka, 1/4 l mléka, svazek petrželky, nasekané kopřivy nebo další nasekané jarní bylinky, sůl, pepř a máslo
Jak na to:
Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.

Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 *Miss-Randy* *Miss-Randy* | Web | 17. března 2010 v 9:35 | Reagovat

ähoj, u mě je nabídka spravení menu. Ty ho máš docela dlouhé. Chceš abych ti ho dala do pořádku?;o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama