Masopustní slovácká klobása

1. ledna 2010 v 11:52 | verunnka |  Zajímavosti a webcamery
Potřebujeme:
750g prorostlého vepřového masa, sůl, 3 žemle, 1 dl sladké smetany, 6 lžic bílého vína, citronová kůra, mletý pepř, mletý muškátový květ
Jak na to:
Ostrouhané a nakrájené žemle zvlhčíme smetanou a umeleme současně s masem a to nejméně dvakrát, aby hmota byla velmi jemná. Osolíme, okořeníme, přilijeme víno a dobře promícháme.

Plníme do úzkých skopových střívek. Připravenou klobásu stáčíme do spirál a spíchnutou špejlí prudce opékáme v sádle, jindy obalujeme v mouce , vejci a strouhance a vysmažujeme dozlatova. Nemáme-li po ruce vhodná střívka, zpracujeme klobásovou hmotu na karbanátky a opékáme nebo smažíme. Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z kysaného zelí nebo s lepenicí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama