Masopustní koblihy recept

14. ledna 2010 v 11:22 | verunnka |  Zajímavosti a webcamery
    • 400 g polohrubé mouky
    • 200 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 8 žloutků
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 100 g másla
    • 0,3 l mléka
    • kostka droždí (42 g)
    • 3 lžíce rumu
    • marmeláda na náplň
    • sádlo (nebo olej) na smažení
    Postup přípravy:
    1.Do vlažného mléka vsypeme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, vzešlým kváskem a změklým máslem, v němž jsme ušlehali žloutky. Těsto důkladně propracujeme vařečkou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
    2.Pak těsto na vale vyválíme asi na 1 cm silnou placku, vykrájíme kolečka, lžičkou naneseme marmeládu, nejlépe meruňkovou, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme skleničkou nebo tvořítkem a přesahující těsto odkrojíme.
    3.Ještě chvíli necháme kynout a mezitím si rozehřejeme vyšší vrstvu tuku (nejlépe ve fritéze), aby v něm koblihy plavaly. Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené koblihy pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama