Zajímavosti o čokoládě

29. července 2008 v 12:30 | verunnka
  • Je prokázáno, že padesát gramů hořké čokolády obsahuje stejné množství buněk, které chrání proti rakovině, jako 17 skleniček pomerančové šťávy.
  • Mléčná čokoláda obsahuje vápník, který zpevňuje kosti.
  • Čokoláda obsahuje rovněž fluor, jenž zpevňuje zuby, a draslík, který působí proti stresu
  • Čokoláda podporuje dobré dýchání, třísloviny v ní obsažené ničí bakterie v ústech
  • Čokoláda je vlastně chutný aspirin, zabraňuje krevním sraženinám a trombózám
  • Čokoláda je rovněž zdrojem hořčíku, který příznivě působí na funkce mozku a proto podporuje myšlení
  • Čokoláda uvolňuje v těle hormony štěstí, takže zlepší náladu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sumi Washio Sumi Washio | Web | 29. července 2008 v 13:00 | Reagovat

ale zapomneli jste na ten nechutny fakt...to ze se pekne po tom tloustne !! uz bych ji nikdy nechtela dat do huby..blee...

2 Ayamka Ayamka | 17. listopadu 2008 v 13:04 | Reagovat

Mnaaaaaaaam mnam mnam čokoládka:D Ale ake priberanie?? nenen čoko je výborna a za nist sa jej nevzdam haa

3 ♥Rozárka♥ ♥Rozárka♥ | Web | 3. dubna 2009 v 17:16 | Reagovat

ahojky nechces být Sb ? pak prosím písni :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama